Ο δικτυακός τόπος έχει πάψει να ενημερώνεται
και σύντομα η λειτουργία του πρόκειται να διακοπεί.

Τα περισσότερα από τα άρθρα του έχουν αναθεωρηθεί και,
μαζί με τις νέες δημοσιεύσεις, μπορείτε να τα βρείτε εδώ ➦

Για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλώ μεταφερθείτε εδώ ➦

κλείσιμο

εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Εικόνες, σχήματα και γραφικά / Κατάργηση φόντου εικόνας (Word 2010)
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Εργαλεία κατάργησης φόντου

Εισαγωγή εικόνας σε έγγραφο

Εισαγωγή Clip Art σε έγγραφο

Κατάργηση φόντου εικόνας (Word 2010)

Μπορείτε να καταργήσετε τον φόντο από μια εικόνα για να τονίσετε ή να επισημάνετε το θέμα της εικόνας ή για να καταργήσετε λεπτομέρειες που αποσπούν την προσοχή.

Το Word έχει την ευχέρεια να καταργήσει αυτόματα τον φόντο από μία εικόνα, ειδικά όταν το στοιχείο που θέλετε να διατηρήσετε έχει μεγάλη διαφορά χρώματος από τα σημεία που το περιβάλλουν. Σας δίνεται όμως και η δυνατότητα να ορίσετε εσείς τα σημεία που θα διατηρήσετε ή θα απαλείψετε.

Για να καταργήσετε τον φόντο μιας εικόνας:

 1. Επιλέξτε την εικόνα και στην ομάδα Εργαλεία εικόνας που εμφανίζεται στην κορδέλα κάνετε κλικ στην καρτέλα Μορφοποίηση.

  λεπτομέρεια με φόντο

  Εικ. 1 Αρχική εικόνα

 2. Στην ομάδα Προσαρμογή της καρτέλας Μορφοποίηση κάνετε κλικ στο κουμπί Κατάργηση φόντου.

  Εικ. 2 Αυτόματη επισήμανση φόντου

  Το Word επισημαίνει αυτόματα με μωβ χρώμα την περιοχή που θεωρεί ως φόντο. Ταυτόχρονα εμφανίζει το πλαίσιο μαρκαρίσματος, για να προσαρμόσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την περιοχή που θα εξαιρεθεί. Όπως φαίνεται στην εικόνα, το Word υπολόγισε πολύ σωστά το κυρίως θέμα της εικόνας, με μια μικρή λεπττομέρεια ίσως, στο κάτω μέρος του μίσχου που δεν τον συμπεριλαμβάνει. Μπορείτε να σύρετε τους δείκτες του πλαισίου για να προσαρμόσετε καλύτερα την επιλογή:

  προσαρμογή της περιοχής φόντου

  Εικ. 3 Προσαρμογή της περιοχής φόντου

 3. Στην κορδέλα κάνετε κλικ στο κουμπί Διατήρηση αλλαγών για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

  κατάργηση του φόντου

  Εικ. 4 Η εικόνα μετά την κατάργηση του φόντου

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η κατάργηση φόντου κάνει το φόντο διαφανή, αλλά οι διαστάσεις της εικόνας παραμένουν αυτές που ήταν πριν την κατάργηση. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις διαφανείς περιοχές χρησιμοποιώντας το εργαλείο Περικοπή, στην ομάδα Μέγεθος της καρτέλας Μορφοποίηση. Ωστόσο, αν προσθέσετε ένα εφέ στην εικόνα (σκιά, αντανάκλαση κ.λπ.) αυτό θα εφαρμοστεί μόνο στην ορατή περιοχή της εικόνας, που διατηρείται μετά την περικοπή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η συμπίεση μιας εικόνας για μείωση του μεγέθους του αρχείου αλλάζει την ποσότητα λεπτομερειών που διατηρούνται στην εικόνα προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη συμπίεση, η εικόνα μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση από ό,τι πριν τη συμπίεση. Γι' αυτό θα πρέπει να συμπιέζετε την εικόνα και να αποθηκεύετε το έγγραφο πριν την κατάργηση του φόντου. Εάν κάνετε πρώτα κατάργηση του φόντου και μετά συμπίεση και η εμφάνιση της εικόνας δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να αναιρέσετε τις ενέργειές σας, μόνον κατά την τρέχουσα λειτουργία του Word (πριν το κλείσετε και το ξανα-ανοίξετε).

Δημοσίευση: Τρίτη, 18 Ιαν 2011