εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Εικόνες, σχήματα και γραφικά / Word 2010: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αντικειμένου
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

Θεματικές ενότητες

Άνοιγμα του πλαισίου διαλόγου

Λειτουργία του πλαισίου διαλόγου

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Εισαγωγή εικόνας σε έγγραφο

Προσθήκη και προσαρμογή σχημάτων

Word 2007: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση εικόνας

Word 2010: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αντικειμένου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο όρος Μορφοποίηση αντικειμένου χρησιμοποιείται ως γενικός τίτλος του πλαισίου διαλόγου που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση ενός αντικειμένου. Στην πράξη, ο τίτλος του πλαισίου διαλόγου διαφοροποιείται από το Word, ανάλογα με το αντικείμενο που είναι επιλεγμένο. Π.χ. Μορφοποίηση εικόνας, Μορφοποίηση WordArt, Μορφοποίηση σχήματος κ.ο.κ.

Τα αντικείμενα που μπορείτε να μορφοποιήσετε με αυτό το πλαίσιο διαλόγου είναι τα γραφικά (εικόνες και Clip art), τα σχήματα (αυτόματα σχήματα και πλαίσια κειμένου), τα σχεδιαγράμματα SmartArt, τα κείμενα WordΑrt και τα γραφήματα (εάν το Microsoft Excel είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή).

πλαίσιο διαλόγου μορφοποίησης αντικειμένου

Εικ. 1: Πλαίσιο διαλόγου μορφοποίησης αντικειμένου

Παρατηρήστε ότι το πλαίσιο διαλόγου δεν έχει κουμπί Άκυρο, ώστε να το κλείσετε χωρίς να εφαρμοστούν οι επιλογές που τυχόν δοκιμάσατε. Γενικά, όταν χρησιμοποιείτε αυτό το πλαίσιο διαλόγου έχετε υπόψη σας τα εξής:

Άνοιγμα του πλαισίου διαλόγου

Για να εμφανίσετε το πλαίσιο διαλόγου κάνετε δεξί κλικ στο αντικείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε την εντολή Μορφοποίηση. Ανάλογα με το αντικείμενο που έχετε επιλέξει η εντολή Μορφοποίηση εμφανίζεται ως Μορφοποίηση εικόνας, Μορφοποίηση σχήματος Μορφοποίηση WordArt κ.ο.κ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εμφανίσετε το πλαίσιο διαλόγου χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία της καρτέλας Μορφοποίηση. Για να εμφανιστούν στην κορδέλα τα εργαλεία της καρτέλας Μορφοποίηση κάνετε διπλό κλικ στο αντικείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε κλικ σε διάφορα κουμπιά, και στο μενού που εμφανίζεται να επιλέξετε την εντολή για περισσότερες ρυθμίσεις. Ενδεικτικά:

Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε το πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αντικειμένου ως εξής:

  1. Επιλέξτε το αντικείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε ώστε να εμφανιστούν στην κορδέλα τα εργαλεία της καρτέλας Μορφοποίηση. (Ίσως χρειαστεί να κάνετε διπλό κλικ στο αντικείμενο για να εμφανιστούν τα εργαλεία μορφοποίησης).
  2. Κάνετε κλικ στο βελάκι επέκτασης στην κάτω δεξιά γωνία της ομάδας Στυλ.

Λειτουργία του πλαισίου διαλόγου

Το πλαίσιο διαλόγου περιλαμβάνει μία σειρά από κατηγορίες μορφοποίησης, στο αριστερό τμήμα. Επιλέγοντας κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες εμφανίζονται οι δυνατότητες ρυθμίσεων στο δεξιό τμήμα. Τόσο οι κατηγορίες μορφοποίησης, όσο και οι δυνατότητες ρυθμίσεων σε κάθε μία από αυτές, προσαρμόζονται ανάλογα με το αντικείμενο που είναι επιλεγμένο. Ορισμένες από τις κατηγορίες πιθανόν να μην εμφανίζονται, και ορισμένες από τις δυνατότητες ρυθμίσεων να μην είναι διαθέσιμες.

Οι επόμενες είναι οι συνηθέστερες κατηγορίες μορφοποίησης που εμφανίζονται στο πλαίσιο διαλόγου:

Ανάρτηση σχολίων στο blog
Δημοσίευση: Σάββατο, 29 Ιαν 2010