Ο δικτυακός τόπος έχει πάψει να ενημερώνεται
και σύντομα η λειτουργία του πρόκειται να διακοπεί.

Τα περισσότερα από τα άρθρα του έχουν αναθεωρηθεί και,
μαζί με τις νέες δημοσιεύσεις, μπορείτε να τα βρείτε εδώ ➦

κλείσιμο

εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Εικόνες, σχήματα και γραφικά / Αυτόματα σχήματα / Word 2007: Μορφοποίηση σχήματος (Χρώματα και γραμμές)
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

Θεματικές ενότητες

Ενότητα Γέμισμα

Ενότητα Γραμμή

Ενότητα Βέλη

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Έγγραφα με σχήματα και γραφικά

Προσθήκη και προσαρμογή σχημάτων

Word 2007: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση σχήματος

Word 2010: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αντικειμένου

Πλαίσιο διαλόγου Εφέ γεμίσματος

Ιδιότητες του καμβά σχεδίασης

Word 2007: Μορφοποίηση σχήματος (Χρώματα και γραμμές)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση σχήματος χρησιμοποιείται για την μορφοποίηση σχημάτων, πλαισίων κειμένου, κειμένων WordArt, καθώς και για εικόνες που έχουν τοποθετηθεί σε καμβά σχεδίασης. Για την χρήση και τον τρόπο λειτουργίας του πλαισίου διαλόγου δείτε το θέμα Word 2007: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση σχήματος [1].

πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αντικειμένου

Εικ. 1: Πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αντικειμένου (Χρώματα και γραμμές)

Στην καρτέλα Χρώματα και γραμμές μπορείτε να ρυθμίσετε το χρώμα ή το εφέ γεμίσματος ενός αντικειμένου, το χρώμα μιας γραμμής ή του περιγράμματος ενός αντικειμένου, αλλά και να προσθέσετε αιχμές βέλους σε μία γραμμή.

Ενότητα Γέμισμα

Η ενότητα Γέμισμα αναφέρεται στο εσωτερικό του αντικειμένου.

Χρώμα Επιλέξτε Χωρίς χρώμα αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα για γέμισμα του αντικειμένου, ή αν θέλετε να αφαιρέσετε το χρώμα γεμίσματος που έχετε προσθέσει σε ένα αντικείμενο. Διαφορετικά επιλέξτε ένα από τα χρώματα θέματος ή κάνετε κλικ στην εντολή Περισσότερα χρώματα και στη συνέχεια επιλέξτε ένα χρώμα στην καρτέλα Βασικά ή δημιουργήστε ένα χρώμα στην καρτέλα Προσαρμοσμένα.

Εφέ γεμίσματος Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα συμπαγή χρώματα που υπάρχουν στο πεδίο Χρώμα, κάνετε κλικ στο κουμπί Εφέ γεμίσματος για να εμφανίσετε το ομώνυμο πλαίσιο διαλόγου, όπου μπορείτε να επιλέξετε ως γέμισμα του αντικειμένου χρώματα με διαβάθμιση, εικόνες, μοτίβα κ.ά. περισσότερα... Περισσότερα...[2]

Διαφάνεια Σύρετε τον δείκτη για να ορίσετε πόσο διαφανές θα είναι το χρώμα του γεμίσματος. Εναλλακτικά, πληκτρολογήστε την τιμή στο αντίστοιχο πεδίο, σε ποσοστιαίες μονάδες από 0% (τελείως αδιαφανές) έως 100% (τελείως διαφανές).

Ενότητα γραμμή

Η ενότητα Γραμμή αναφέρεται στο περίγραμμα του επιλεγμένου αντικειμένου ή σε ένα σχήμα γραμμής.

Χρώμα Επιλέξτε Χωρίς χρώμα αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα για γέμισμα του αντικειμένου, ή εάν θέλετε να αφαιρέσετε το χρώμα από ένα αντικείμενο. Διαφορετικά επιλέξτε ένα από τα χρώματα θέματος ή κάνετε κλικ στην εντολή Περισσότερα χρώματα και στη συνέχεια επιλέξτε ένα χρώμα στην καρτέλα Βασικά ή δημιουργήστε ένα χρώμα στην καρτέλα Προσαρμοσμένα. Τα χρώματα θέματος ενδέχεται να αλλάξουν αν αλλάξετε το θέμα του εγγράφου. Τα βασικά και τα προσαρμοσμένα χρώματα δεν αλλάζουν.

Διακεκομμένη Επιλέξτε μεταξύ διάφορων τύπων γραμμής.

Στυλ Επιλέξτε μεταξύ διαφορετικών μορφών γραμμής. Μόνο στα περιγράμματα σχημάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στυλ γραμμής. (Το πεδίο είναι ανενεργό αν είναι επιλεγμένο ένα σχήμα γραμμής).

Πάχος Πληκτρολογήστε την τιμή που θέλετε για το πάχος της γραμμής. Η μέτρηση γίνεται σε στιγμές (points - pt), όπου 1pt=1/72in (0,35mm περίπου).

Ενότητα Βέλη

Η ενότητα Βέλη είναι διαθέσιμη αν έχετε επιλέξει ένα σχήμα γραμμής. Χρησιμοποιήστε τα πεδία της ενότητας για να προσθέσετε αιχμές βέλους στην αρχή ή/και στο τέλος μιας γραμμής. περισσότερα... Περισσότερα...[3]

Παραπομπές δεσμών θέματος

[1] www.adaeion.gr/word/r/format_shape_dialog_box_word_2007.html

[2] www.adaeion.gr/word/g/fill_effects_dialog_box.html

[3] www.adaeion.gr/word/g/convert_line_to_arrow.html

Δημοσίευση: Τετάρτη, 16 Φεβ 2011