εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Μορφοποίηση κειμένου / Χρήση ερμητικής αναδίπλωσης
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Μορφοποίηση κειμένου με το πλαίσιο διαλόγου Παράγραφος

Word 2007: Μορφοποίηση αντικειμένου (Διάταξη)

Χρήση ερμητικής αναδίπλωσης

Όταν εισάγετε ένα πλαίσιο κειμένου σε ένα έγγραφο, έχετε την δυνατότητα να το τοποθετήσετε σε όποιο σημείο του εγγράφου θέλετε, ορίζοντας την αναδίπλωση κειμένου. Μπορείτε π.χ. να το τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε το υπόλοιπο κείμενο του εγγράφου να ευρίσκεται Επάνω και κάτω από το πλαίσιο κειμένου, αλλά όχι δεξιά και αριστερά από αυτό. Εάν το πλαίσιο κειμένου είναι αρκετά στενό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Τετράγωνη αναδίπλωση, ώστε να περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από το κείμενο της σελίδας. Ωστόσο, στις επιλογές της Αναδίπλωσης κειμένου η εντολή Ερμητική αναδίπλωση, δεν φαίνεται να έχει ορατά αποτελέσματα: Είτε την Τετράγωνη είτε την Ερμητική αναδίπλωση επιλέξετε, το κείμενο φαίνεται να περιβάλλει το πλαίσιο κειμένου με τον ίδιο τρόπο (κι από τις τέσσερες πλευρές).

Για να λειτουργήσει η Ερμητική αναδίπλωση, θα χρειαστεί μία επιπλέον διαδικασία, που θα κάνει το κείμενο να περιβάλλει το πλαίσιο κειμένου όχι σε σχέση με το περίγραμμά του, αλλά σε σχέση με το κείμενο που αυτό περιέχει. Η εικ. 1 δείχνει ποια θα είναι η τελική μορφή της αναδίπλωσης, αφού ακολουθήσετε την διαδικασία που περιγράφεται στη συνέχεια.

ερμητική αναδίπλωση

Εικ. 1: Ερμητική αναδίπλωση κειμένου

 1. Δημιουργήστε ένα νέο κενό έγγραφο στο Word και στη συνέχεια πληκτρολογήστε την συνάρτηση =RAND() και πατήστε ENTER.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η συνάρτηση =RAND() εισαγάγει ένα δείγμα κειμένου, αρκεί να την πληκτρολογείσετε στην αρχή της παραγράφου. Άλλη σχετική συνάρτηση είναι η =LOREM().

 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή κάνετε κλικ στο κουμπί Πλαίσιο κειμένου και στη συνέχεια επιλέξτε την εντολή Σχεδίαση πλαισίου κειμένου.
 3. Σχεδιάστε ένα στενό πλαίσιο κειμένου, στην μέση περίπου του κειμένου της σελίδας και στη συνέχεια πληκτρολογήστε σε αυτό μια μικρή παράγραφο. Για καλύτερα αποτελέσματα, στοιχίστε αυτή την παράγραφο στο κέντρο και αν θέλετε αλλάξτε την γραμματοσειρά ή/και το χρώμα.
 4. Κάνετε κλικ στο περίγραμμα του πλαισίου κειμένου για να το επιλέξετε.
 5. Στην καρτέλα Μορφοποίηση που εμφανίζεται στην κορδέλα κάνετε κλικ στο κουμπί Αναδίπλωση κειμένου και στη συνέχεια επιλέξτε Ερμητική.
 6. Κάνετε κλικ στο κουμπί Γέμισμα και στη συνέχεια επιλέξτε Χωρίς γέμισμα.
 7. Κάνετε κλικ στο κουμπί Περίγραμμα και στη συνέχεια επιλέξτε Χωρίς περίγραμμα.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το πλαίσιο κειμένου δεν πρέπει να έχει ούτε γέμισμα ούτε περίγραμμα για να λειτουργήσει η ερμητική αναδίπλωση.

 8. Στην Κεντρική καρτέλα της κορδέλας κάνετε κλικ στο βελάκι επέκτασης, στην κάτω δεξιά γωνία της ομάδας Παράγραφος για να εμφανίσετε το πλαίσιο διαλόγου Παράγραφος και στη συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα Αλλαγή γραμμής και σελίδας.
 9. Στο πεδίο Ερμητική αναδίπλωση επιλέξτε μία μορφή αναδίπλωσης (για το παράδειγμα της εικόνας έχει επιλεγεί Όλα).
Ανάρτηση σχολίων στο blog
Δημοσίευση: Σάββατο, 9 Οκτ 2010