εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Εικόνες, σχήματα και γραφικά / Οργάνωση clip της Microsoft / Λειτουργίες της Οργάνωσης Clip
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Εμφάνιση της Οργάνωσης clip της Microsoft

Εύρεση και χρήση clip art με την Οργάνωση clip

Δημιουργία και διαχείριση συλλογών στην Οργάνωση Clip

Προσθήκη clip art στην Οργάνωση clip

Ταξινόμηση και οργάνωση των clip art

Λειτουργίες της Οργάνωσης Clip

Η Οργάνωση Clip είναι ένα βοηθητικό εργαλείο που συνοδεύει την εγκατάσταση του Office, και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να εισαγάγετε μία εικόνα Clip Art [1], η άλλο αρχείο πολυμέσων σε ένα έγγραφο. Κυρίως όμως, σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε και να ταξινομήσετε τα clip που διαθέτετε, ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεση αυτού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε ένα έγγραφο. Κατά την ταξινόμηση, η Οργάνωση clip δεν αντιγράφει, ούτε μετακινεί τα αρχεία από την θέση που είναι αποθηκευμένα. Απλά δημιουργεί συντομεύσεις αυτών των αρχείων, τις οποίες κατατάσσει, σύμφωνα με τις επιλογές που κάνετε, σε φακέλους και υπο-φακέλους, τις λεγόμενες "συλλογές".

Οργάνωση Clip της Microsoft

Εικ. 1: Οργάνωση clip της Microsoft

Την πρώτη φορά που ανοίγετε την Οργάνωση clip υπάρχουν ήδη από προεπιλογή οι φάκελοι Οι Συλλογές μου και οι Συλλογές του Office. Επιπλέον, άλλοι δύο φάκελοι δημιουργούνται σε ορισμένες περιπτώσεις: Συλλογές στο Web και Κοινόχρηστες συλλογές:

Χρησιμοποιώντας τον φάκελο Οι συλλογές μου, μπορείτε να δημιουργήσετε σε αυτόν άλλους υπο-φακέλους, για να καταχωρήσετε και να ταξινομήσετε τα αρχεία πολυμέσων που έχετε αποθηκευμένα ή που κατεβάζετε από το internet. Σ' αυτό το στάδιο, θα χρειαστεί ίσως να σκεφτείτε για λίγο, πώς θα λειτουργήσει καλύτερα η ταξινόμηση των συλλογών. Μπορείτε π.χ. να δημιουργήσετε μία συλλογή "Φωτογραφίες" για να κατατάξετε όλες τις φωτογραφίες που έχετε "τραβήξει" με την φωτογραφική σας μηχανή. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα αν στην συλλογή "Φωτογραφίες" δημιουργήσετε άλλες υπο-συλλογές, όπως "Συγγενείς", "Τοπία", "Ζώα" κ.λπ. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε αργότερα μία φωτογραφία του γιου σας, ψάχνοντας μόνο στη συλλογή "Συγγενείς", παρά σε μια γενική συλλογή "Φωτογραφίες" που θα ψάχνετε την φωτογραφία του γιου σας ανάμεσα σε φωτογραφίες της γάτας σας και των τοπίων από μία εκδρομή στο Πήλιο!

Εκτός από την ταξινόμηση των αρχείων πολυμέσων σε συλλογές, που σας βοηθά να εντοπίσετε αυτό που θέλετε να χρησιμοπιήσετε, η Οργάνωση clip σας παρέχει επίσης την δυνατότητα να αναζητήσετε ένα αρχείο πολυμέσων σε μία ή περισσότερες συλλογές. Όταν προσθέτετε π.χ. μία εικόνα σε μια συλλογή, η Οργάνωση clip χρησιμοποιεί το όνομα του αρχείου για να δημιουργήσει αυτόματα μία λεζάντα για την εικόνα, καθώς και τα ονόματα των φακέλων ή υπο-φακέλων όπου είναι αποθηκευμένη η εικόνα, για να δημιουργήσει λέξεις-κλειδιά. Όταν αργότερα χρειαστείτε την εικόνα, μπορείτε να την αναζητήσετε χρησιμοποιώντας είτε μία λέξη από την λεζάντα είτε μία λέξη από τις λέξεις-κλειδιά και η Οργάνωση clip θα σας εμφανίσει τα αρχεία πολυμέσων που συμφωνούν με τους όρους της αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να διορθώσετε την λεζάντα ή να χρησιμοποιήσετε τις δικές λέξεις-κλειδιά, καταργώντας αυτές που έχει δημιουργήσει αυτόματα η Οργάνωση clip και οι οποίες, πιθανόν δεν είναι πολύ χρήσιμες στις αναζητήσεις σας.

Στις εκδόσεις πριν το Office 2010, η Οργάνωση clip είχε την δυνατότητα να ανιχνεύσει αυτόματα για υπάρχοντα αρχεία πολυμέσων όλα τα αποθηκευτικά μέσα που ήταν συνδεδεμένα στον υπολογιστή (σκληροί δίσκοι, CD, συσκευές USB κ.λπ.). Στο Office 2010 όμως δεν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα. Θα πρέπει να επιλέξτετε εσείς τα clip που θέλετε να προσθέσετε στην Οργάνωση clip, από κάθε φάκελο των αποθηκευτικών μέσων ξεχωριστά.

ένδειξη Clip art από CD

Εικ. 2: Clip art αποθηκευμένα σε CD

Επί πλέον, θα πρέπει να θυμάστε ότι, αν δημιουργήσετε συλλογές με clips που υπάρχουν σε CD ή άλλες φορητές συσκευές, θα πρέπει η συγκεκριμένη συσκευή να είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή όταν θελήσετε να εισαγάγετε μια εικόνα από αυτή τη συσκευή σε ένα έγγραφο. Στην Οργάνωση clip, τα αρχεία που προέρχονται από φορητά αποθηκευτικά μέσα εμφανίζονται με ένα εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία της προεπισκόπησης (εικ. 1), ώστε να σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να συνδέσετε την συσκευή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο αρχείο.

Τι θέλετε να κάνετε;

Ανάρτηση σχολίων στο blog

Παραπομπές δεσμών θέματος

[1] www.adaeion.gr/word/r/insert_clipart.html

[2] http://office.microsoft.com/el-gr/images/

[3] www.adaeion.gr/word/g/open_clip_organizer.html

[4] www.adaeion.gr/word/g/find_clip_with_organizer.html

[5] www.adaeion.gr/word/g/manage_collections_in_clip_organizer.html

[6] www.adaeion.gr/word/g/add_clipart_in_clip_organizer.html

[7] www.adaeion.gr/word/g/manage_clips_in_clip_organizer.html

Δημοσίευση: Σάββατο, 13 Νοε 2010