Ο δικτυακός τόπος έχει πάψει να ενημερώνεται
και σύντομα η λειτουργία του πρόκειται να διακοπεί.

Τα περισσότερα από τα άρθρα του έχουν αναθεωρηθεί και,
μαζί με τις νέες δημοσιεύσεις, μπορείτε να τα βρείτε εδώ ➦

Για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλώ μεταφερθείτε εδώ ➦

κλείσιμο

εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Επεξεργασία και ταξινόμηση κειμένου / Δυνατότητα "κλικ και πληκτρολόγηση"
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

Θεματικές ενότητες

Τι είναι η δυνατότητα "κλικ και πληκτρολόγηση";

Σε ποιες περιοχές μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση";

Πώς θα ελέγξω τη μορφοποίηση που εφαρμόζει η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση";

Ενεργοποίηση της δυνατότητας "κλικ και πληκτρολόγηση"

Χρήση της δυνατότητας "Κλικ και πληκτρολόγηση"

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" δεν λειτουργεί

Μορφοποίηση κειμένου με τα εργαλεία της ομάδας Παράγραφος

Μορφοποίηση κειμένου με το πλαίσιο διαλόγου Παράγραφος

Ρύθμιση των εσοχών παραγράφου με τον χάρακα

Δυνατότητα "κλικ και πληκτρολόγηση"

Τι είναι η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση";

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" για να εισάγετε γρήγορα κείμενο, γραφικά, πίνακες ή άλλα στοιχεία σε μια κενή περιοχή ενός εγγράφου. Απλώς κάντε διπλό κλικ σε μια κενή περιοχή και η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" θα εφαρμόσει αυτόματα τη μορφοποίηση που χρειάζεται για να τοποθετηθεί το στοιχείο στο σημείο που κάνατε διπλό κλικ. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε μια σελίδα τίτλων, κάνετε διπλό κλικ στο μέσο μιας κενής σελίδας και πληκτρολογήστε έναν τίτλο με στοίχιση στο κέντρο. Έπειτα, κάνετε διπλό κλικ στο κάτω δεξιό περιθώριο της σελίδας και πληκτρολογήστε ένα όνομα συντάκτη με δεξιά στοίχιση.

Σε ποιες περιοχές μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση";

Μπορείτε να εισάγετε στοιχεία στις περισσότερες κενές περιοχές ενός εγγράφου. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισάγετε ένα γραφικό στο τέλος της σελίδας. Δεν χρειάζεται να πατάτε το ENTER για να προσθέσετε κενές γραμμές. Επίσης, μπορείτε να πληκτρολογήσετε κείμενο στα δεξιά μιας υπάρχουσας παραγράφου χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε έναν στηλοθέτη με μη αυτόματο τρόπο. Η δυνατότητα "κλικ και πληκτρολόγηση" προσθέτει αυτόματα τόσο τις κενές γραμμές όσο και τους στηλοθέτες που χρειάζονται έως το σημείο που κάνατε το διπλό κλικ.

Η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" δεν είναι διαθέσιμη στις ακόλουθες περιοχές: πολλαπλές στήλες, λίστες με κουκκίδες και αρίθμηση, δίπλα σε κινητά αντικείμενα, στα αριστερά ή στα δεξιά εικόνων με αναδίπλωση κειμένου επάνω ή κάτω και στα αριστερά ή δεξιά εσοχών. Επίσης, η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" δεν είναι διαθέσιμη στις ακόλουθες προβολές: κανονική προβολή, προβολή διάρθρωσης και προεπισκόπηση εκτύπωσης.

Πώς θα ελέγξω τη μορφοποίηση που εφαρμόζει η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση";

Μπορείτε να ελέγξετε τη μορφοποίηση παραγράφου και τα στυλ:

Μορφοποίηση παραγράφου Για να καθορίσετε ποια μορφοποίηση θα εφαρμόζει η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" όταν κάνετε διπλό κλικ, παρακολουθήστε τον δείκτη "Κλικ και πληκτρολόγησης". Καθώς μετακινείτε τον δείκτη, το σχήμα του δείκτη δείχνει ποια μορφοποίηση θα εφαρμοστεί. Για παράδειγμα, εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στο κέντρο της σελίδας, το σχήμα του δείκτη δείχνει ότι το στοιχείο θα έχει στοίχιση στο κέντρο.

Εάν θέλετε να εξετάσετε τη μορφοποίηση που έχει εφαρμόσει η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" σε ένα υπάρχον στοιχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο διαλόγου Παράγραφος για να δείτε τις ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον οριζόντιο χάρακα για να δείτε τις εσοχές και τις θέσεις στηλοθέτη που έχει δημιουργήσει η δυνατότητα "κλικ και πληκτρολόγηση". Για να δείτε τους χαρακτήρες στηλοθέτη στο έγγραφο, χρησιμοποιήστε το κουμπί Εμφάνιση όλων .

Στυλ Όταν εισάγετε ένα στοιχείο κάτω από μια υπάρχουσα παράγραφο, η δυνατότητα "Κλικ και πληκτρολόγηση" μορφοποιεί το στοιχείο με το προεπιλεγμένο στυλ παραγράφου. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε διαφορετικό στυλ στα νέα στοιχεία, μπορείτε να καθορίσετε το προεπιλεγμένο στυλ παραγράφου.

Ενεργοποίηση της δυνατότητας "κλικ και πληκτρολόγηση"

  1. Στο Word 2007 κάνετε κλικ στο κουμπί Office και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο Επιλογές του Word.

    Στο Word 2010 επιλέξτε την καρτέλα παρασκηνίου Αρχείο και στη συνέχεια επιλέξτε την κατηγορία Επιλογές.

  2. Στο πλαίσιο διαλόγου Επιλογές του Word επιλέξτε την εντολή Για προχωρημένους και στη συνέχεια εντοπίστε και ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Δυνατότητα κλικ και πληκτρολόγησης.

Χρήση της δυνατότητας "Κλικ και πληκτρολόγηση"

  1. Κάνετε εναλλαγή σε προβολή διάταξης εκτύπωσης ή σε προβολή διάταξης Web.
  2. Στο έγγραφο, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού σε μια κενή περιοχή στην οποία θέλετε να εισαγάγετε κείμενο, γραφικά ή πίνακα. Μετά, κάνετε κλικ για να ενεργοποιήσετε το δείκτη "Κλικ και πληκτρολόγησης".

    Το σχήμα του δείκτη δείχνει τον τρόπο μορφοποίησης του στοιχείου. Για παράδειγμα, εάν τοποθετήσετε το δείκτη στο κέντρο της σελίδας, το σχήμα του δείκτη δείχνει ότι το στοιχείο θα έχει στοίχιση στο κέντρο.

  3. Κάνετε διπλό κλικ και μετά ξεκινήστε να πληκτρολογείτε, ή εισάγετε ένα γραφικό, ως συνήθως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Για να αναιρέσετε το σημείο εισαγωγής που δημιουργήσατε με το διπλό κλικ απλά κάνετε κλικ σε ένα άλλο σημείο του εγγράφου.

Δημοσίευση: Σάββατο, 4 Δεκ 2010