Ο δικτυακός τόπος έχει πάψει να ενημερώνεται
και σύντομα η λειτουργία του πρόκειται να διακοπεί.

Τα περισσότερα από τα άρθρα του έχουν αναθεωρηθεί και,
μαζί με τις νέες δημοσιεύσεις, μπορείτε να τα βρείτε εδώ ➦

Για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλώ μεταφερθείτε εδώ ➦

κλείσιμο

εκτύπωση θέματος   βρείτε μας στο facebook   σχόλια - παρατηρήσεις
Θέση: Ενότητες θεμάτων / Ρυθμίσεις του Word / Ρυθμίσεις "Έξυπνης" αποκοπής και επικόλλησης
  
αναζήτηση σε adaeion.gr

σχετικά θέματα Σχετικά θέματα

Διατήρηση κουκκίδων και αρίθμησης κατά την επικόλληση λίστας

Προσαρμογή προεπιλεγμένων ρυθμίσεων επικόλλησης

Έλεγχος της μορφοποίησης κειμένου κατά την επικόλληση στο Word 2007

Ρυθμίσεις "Έξυπνης" αποκοπής και επικόλλησης

Η εντολή "Έξυπνη" αποκοπή και επικόλληση σας επιτρέπει να ορίσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που θα χρησιμοποιούνται κάθε φορά που κάνετε επικόλληση.

Για να προσαρμόσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της "Έξυπνης" αποκοπής και επικόλλησης ακολουθείστε την επόμενη διαδικασία:

  1. Στο Word 2007 κάνετε κλικ στο κουμπί Office και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογές του Word.

    Στο Word 2010 επιλέξτε την καρτέλα παρασκηνίου Αρχείο και στη συνέχεια επιλέξτε την κατηγορία Επιλογές.

  2. Στο πλαίσιο διαλόγου Επιλογές του Word επιλέξτε Για προχωρημένους και στη συνέχεια εντοπίστε την ενότητα Αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο δίπλα στην εντολή Χρήση "Έξυπνης" αποκοπής και επικόλλησης είναι ενεργοποιημένο και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις.
  4. Στο πλαίσιο διαλόγου Ρυθμίσεις ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις εντολές που θέλετε και στη συνέχεια κλείστε όλα τα πλαίσια διαλόγου με OK για να ολοκληρώσετε τις διαδικασία.

Δείτε στη συνέχεια πώς λειτουργεί η κάθε μία από τις διαθέσιμες εντολές:

Χρήση προεπιλεγμένων επιλογών για Μπορείτε να επιλέξετε πότε θα λειτουργεί η "έξυπνη" αποκοπή και επικόλληση, ανάλογα με την έκδοση του Word στην οποία δημιουργήθηκε ένα έγγραφο. Διαθέσιμες επιλογές:

Αυτόματη ρύθμιση απόστασης προτάσεων και λέξεων Αφαιρεί τα επιπλέον διαστήματα ή προσθέτει τα απαραίτητα διαστήματα. Π.χ. όταν επιλέγετε μία λέξη και την διαγράφετε θα διαγραφεί αυτόματα και το διάστημα που την ακολουθεί.

Ρύθμιση απόστασης παραγράφου κατά την επικόλληση Αποτρέπει την δημιουργία κενών παραγράφων και προσαρμόζει με ενιαίο τρόπο τις αποστάσεις μεταξύ παραγράφων κατά την επικόλληση. Η εντολή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή καθώς στην πράξη δεν έχει αποτελέσματα αφού, η μορφή της παραγράφου κατά την επικόλληση εξαρτάται κυρίως από το στυλ που έχει και από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης [1].

Ρύθμιση μορφοποίησης και στοίχισης πίνακα κατά την επικόλληση Έχει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το στοιχείο του πίνακα που κάνετε επικόλληση. Π.χ. όταν αντιγράφονται μεμονωμένα κελιά μετατρέπονται σε κείμενο κατά την επικόλληση. Τα συνεχόμενα κελιά, όταν επικολλώνται σε κελί, μετατρέπονται σε γραμμές κειμένου (και όχι σε ένθετο πίνακα). Ο πίνακας που επικολλάται σε πίνακα προσαρμόζεται ανάλογα με την μορφοποίηση του προορισμού.

Συμπεριφορά "έξυπνου" στυλ Κατά την Microsoft [2], η ενεργοποίηση της εντολής δεν έχει αποτέλεσμα. Πιθανόν όμως να πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να έχουν αποτέλεσμα οι τυχόν αλλαγές που κάνετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης [1].

Συγχώνευση μορφοποίησης κατά την επικόλληση από το PowerPoint Έχει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το στοιχείο του PowerPoint που έχει αντιγραφεί. Π.χ. Το κείμενο μορφοποιείται ανάλογα με το περιβάλλον κείμενο, ή τον πίνακα του προορισμού. Η λίστα μορφοποιείται σύμφωνα με το τελευταίο στυλ λίστας, κουκκίδας ή αρίθμησης που είχε εφαρμοστεί στο έγγραφο του Word. Οι υπερσυνδέσεις, οι εικόνες και τα αντικείμενα σύνδεσης και ενσωμάτωσης (OLE), διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους.

Ρύθμιση μορφοποίησης κατά την επικόλληση από το Excel Ενεργοποιήστε την εντολή (απενεργοποιημένη εκ προεπιλογής) αν θέλετε τα δεδομένα του Excel να επικολλούνται σαν πίνακας και τα γραφήματα σαν εικόνες (αντί για αντικείμενα OLE).

Συγχώνευση λιστών που έχουν επικολληθεί με περιβάλλουσες λίστες Συγχωνεύει την λίστα προέλευσης στην λίστα που γίνεται η επικόλληση (προορισμός), και η μορφή της λίστας μετά την επικόλληση θα είναι σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα:

Πίνακας 1: Συνδυασμοί επικόλλησης λίστας σε λίστα

Αντιγράφεται... για επικόλληση σε... η τελική μορφή θα είναι...
Αριθμημένη λίστα Αριθμημένη λίστα Αριθμημένη λίστα με ενιαία αρίθμηση
Αριθμημένη λίστα Λίστα με κουκκίδες Λίστα με κουκκίδες
Λίστα με κουκκίδες Λίστα με κουκκίδες Λίστα με κουκκίδες
Λίστα με κουκκίδες Αριθμημένη λίστα Αριθμημένη λίστα με ενιαία αρίθμηση

Παραπομπές δεσμών θέματος

[1] www.adaeion.gr/word/c/customize_paste_options.html

[2] http://office.microsoft.com/el-gr/word-help/HA010215708.aspx#BM6

Δημοσίευση: Τρίτη, 7 Σεπ 2010