Το Word από το Α ως το Ω

Μακροεντολές

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις μακροεντολές

Γενικές πληροφορίες για τις μακροεντολές. Τι μορφή έχουν, πού αποθηκεύονται, κανόνες ονοματολογίας, διαχείριση του κώδικα μακροεντολής.

Καταγραφή μακροεντολής

Δημιουργήστε μια μακροεντολή χωρίς να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα. Καταγράψτε μία - μία τις ενέργειες που θέλετε να κάνετε κι αφήστε στο Word όλα τα υπόλοιπα.

Γνωριμία με τον Visual Basic Editor

Ο VB Editor είναι το εργαλείο του Word, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις μακροεντολές. Δείτε πληροφορίες που μπορείτε να αξιοποιήσετε χωρίς να χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού.

Πώς θα χρησιμοποιήσω τον κώδικα μιας μακροεντολής;

Για να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα μιας μακροεντολής θα πρέπει να τον αποθηκεύσετε με έναν ειδικό τρόπο σε ένα έγγραφο ή πρότυπο. Και η διαδικασία που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από την προέλευσή του.

Διαχωρισμός των μακροεντολών

Το Word έχει την... κακή συνήθεια να αποθηκεύει όλες τις μακροεντολές μαζί, στο ίδιο σημείο. Πώς θα βρείτε λοιπόν τον κώδικα μιας συγκεκριμένης μακροεντολής, και πώς θα τον "απομονώσετε" αν θέλετε να τον δώσετε σε κάποιον τρίτο, ή να τον μεταφέρετε σε άλλον υπολογιστή;

Εισαγωγή εικόνας από σαρωτή

Η δυνατότητα εισαγωγής εικόνας από σαρωτή καταργήθηκε μετά την έκδοση του Word 2010. Μπορείτε όμως να την επαναφέρετε με μια μακροεντολή.

Μετατροπή ελληνικών - αγγλικών χαρακτήρων

Χρήσιμη μακροεντολή για όσους γράφουν ταυτόχρονα ελληνικό και αγγλικό κείμενο στο ίδιο έγγραφο. Σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε το κείμενο που κατά λάθος πληκτρολογήσατε "ανάποδα": Ελληνικό κείμενο με αγγλικό πληκτρολόγιο ή αγγλικό κείμενο με ελληνικό πληκτρολόγιο.

v3.4

Λεξικό ορολογίας

Όροι χρήσης | πολιτική cookies

© 2010 - 2021, Γιώργος ο Αδαής