Το Word από το Α ως το Ω

Επεξεργασία και μορφοποίηση κειμένου

Ένα αξιοπρεπές έγγραφο

Μικρές λεπτομέρειες και συνηθισμένα λάθη, που ίσως δεν τους δίνετε σημασία αλλά αξίζουν της προσοχής σας αν θέλετε το έγγραφό σας να έχει επαγγελματική εμφάνιση.

Εισαγωγή στη μορφοποίηση κειμένου

Τι προσφέρουν τα στυλ και πώς χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εμφάνισης ενός εγγράφου. Άμεση μορφοποίηση. Τύποι στυλ. Θέματα και Σύνολα στυλ. Συνδυασμοί γραμματοσειρών και χρωμάτων.

Τι είναι η Αυτόματη διόρθωση και πώς θα την αξιοποιήσετε

Χρησιμοποιήστε την Αυτόματη Διόρθωση για την αυτόματη ανίχνευση και διόρθωση τόσο γραμματικών και τυπογραφικών λαθών, όσο και λαθών πληκτρολόγησης όπως "κια" αντί για "και", ή "δευτέρα" αντί "Δευτέρα".

Αυτόματη μορφοποίηση κατά την πληκτρολόγηση

Δείτε ποιες επιλογές μορφοποίησης μπορεί να εκτελέσει αυτόματα το Word ώστε να κερδίσετε χρόνο. Δείτε επίσης τι διαφορά υπάρχει μεταξύ των δυνατοτήτων Αυτόματη μορφοποίηση και Αυτόματη μορφοποίηση κατά την πληκτρολόγηση.

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες της παραγράφου

Από τις επικεφαλίδες, μέχρι τις παραγράφους κειμένου, τις υποσημειώσεις και τα υποσέλιδα, μια παράγραφος για το Word είναι περισσότερα από μια ολοκληρωμένη έκφραση, όπως λέει ο κανόνας. Δείτε τι άλλο χαρακτηρίζει την παράγραφο και ποιες είναι οι κύριες ιδιότητές της.

Ρύθμιση των εσοχών παραγράφου με τον χάρακα

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του χάρακα για να ρυθμίσετε την εσοχή και την προεξοχή του κειμένου μιας παραγράφου και των στοιχείων μιας λίστας.

Πώς λειτουργούν οι στηλοθέτες

Περιγραφή της λειτουργίας των στηλοθετών. Ορισμός στηλοθετών με τον χάρακα και με το πλαίσιο διαλόγου Στηλοθέτες. Πώς θα ρυθμίσετε τη θέση των προεπιλεγμένων στηλοθετών του Word.

Κλικ και πληκτρολόγηση

Είναι μια δυνατότητα του Word που σας επιτρέπει να αρχίσετε να πληκτρολογείτε κείμενο σε οποιοδήποτε σημείο του εγγράφου, αλλά προσέξτε τις εξαιρέσεις!

Μετακίνηση μεταξύ στοιχείων ενός εγγράφου

Μετακινηθείτε σε ένα σημείο του εγγράφου που θέλετε χρησιμοποιώντας το πλαίσιο διαλόγου Μετάβαση, ή το πλαίσιο εργασιών Περιήγηση.

Σύμπτυξη ή Ανάπτυξη τμημάτων του εγγράφου

Χρησιμοποιήστε τα επίπεδα διάρθρωσης παραγράφου για να μπορείτε να συμπτύσσετε μέρη του εγγράφου ώστε να εστιάζετε στο τμήμα που θέλετε.

Χρήση ερμητικής αναδίπλωσης

Μπορείτε να περιβάλλετε με κείμενο ένα πλαίσιο κειμένου υπολογίζοντας τη απόσταση όχι από το όριο του πλαισίου, αλλά από το κείμενο που περιέχει. Αυτή είναι η ερμητική ανδίπλωση και πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας ορισμένες μικρολεπτομέρειες για να την αξιοποιήσετε.

Συλλαβισμός

Ο συλλαβισμός βελτιώνει την εμφάνιση του κειμένου μειώνοντας τα κενά που δημιουργούνται σε μια γραμμή κειμένου είτε στο δεξιό περιθώριο της σελίδας στην αριστερή στοίχιση, είτε μεταξύ των λέξεων στην πλήρη στοίχιση.

Παρουσίαση της ομάδας Επεξεργασία

Περιγραφή των εργαλείων που περιλαμβάνει η ομάδα Επεξεργασία στην Κεντρική καρτέλα της κορδέλας.

Επιλογή κειμένου και αντικειμένων

Έχετε έγγραφα με σχήματα, εικόνες και γραφικά; Το εργαλείο Επιλογή θα σας λύσει τα χέρια. Χρησιμοποιήστε το για να επιλέξετε ένα ή περισσότερα ανεξάρτητα ή ομαδοποιημένα αντικείμενα, για να αλλάξετε τις διαστάσεις και τη θέση τους, να τα ομαδοποιήσετε και, γενικά, να τα προσαρμόσετε όπως θέλετε.

Εισαγωγή ημερομηνίας και ώρας

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να εισαγάγετε την ημερομηνία και την ώρα σε ένα έγγραφο αλλά και πώς θα επιτύχετε διάφορα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας πεδία και διακόπτες.

Διάταξη κειμένου σε στήλες

Δείτε πώς θα εμφανίσετε το κείμενο σε στήλες, όπως στις εφημερίδες. Ρυθμίστε το πλάτος και το δικάκενο μεταξύ των στηλών και προσθέστε επικεφαλίδες που θα εκτείνονται σε όλο το πλάτος της σελίδας.

Ροή κειμένου σε άλλο σημείο του εγγράφου

Χρησιμοποιήστε συνδεδεμένα πλαίσια για να δημιουργήσετε μια διάταξη όπως στις εφημερίδες, όπου ένα άρθρο αρχίζει στην πρώτη σελίδα αλλά συνεχίζεται σε μία από τις επόμενες.

Ροή κειμένου σε στήλες μεταξύ σελίδων

Δείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε συνδεδεμένα πλαίσια κειμένου για να δημιουργήσετε ροή κειμένου σε παράλληλες στήλες μεταξύ σελίδων του εγγράφου.

Άμεση μορφοποίηση και μορφοποίηση με στυλ

Αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση

Λίστες

Εύρεση και αντικατάσταση

v3.4

Λεξικό ορολογίας

Όροι χρήσης | πολιτική cookies

Γιώργος ο Αδαής

© 2010 - 2021