Η λειτουργία του δικτυακού τόπου πρόκειται να διακοπεί.

Τα άρθρα έχουν αρχίσει ήδη να μεταφέρονται σε άλλο χώρο,
όπου η αρθρογραφία εμπλουτίζεται και με νέες δημοσιεύσεις.

Παρακαλώ, δείτε εδώ ➦

κλείσιμο

Το Word από το Α ως το Ω

Διαχείριση των περιεχομένων πίνακα

Μετατροπή πίνακα σε κείμενο

 1. Επιλέξτε τις γραμμές ή τον πίνακα που θα μετατρέψετε.
 2. Στην καρτέλα εργαλείων πίνακα Διάταξη κάνετε κλικ στο κουμπί Μετατροπή σε κείμενο, της ομάδας Δεδομένα.
 3. Στο πλαίσιο διαλόγου Μετατροπή πίνακα σε κείμενο επιλέξτε το σύμβολο που θα χρησιμοποιηθεί για τον διαχωρισμό των δεδομένων του πίνακα, ή πληκτρολογήστε τον χαρακτήρα που θέλετε στο πεδίο Άλλο.
 4. Εάν η επιλογή σας (βήμα 1) περιλαμβάνει και ένθετους πίνακες ενεργοποιήστε το πεδίο Μετατροπή ένθετων πινάκων αν θέλετε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στη μετατροπή.
 5. Κάνετε κλικ στο κουμπί OK.

Το Word εκ προεπιλογής προτείνει τη χρήση των στηλοθετών για τον διαχωρισμό των δεδομένων του πίνακα. Είναι μια καλή επιλογή, ειδικά για τους μικρούς πίνακες, όπου τα δεδομένα των κελιών δεν αναδιπλώνονται σε δεύτερη γραμμή. Μ' αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη στοίχιση των δεδομένων και μετά τη μετατροπή. Για μεγάλους πίνακες ίσως θα πρέπει να επιλέξετε την μετατροπή σε παραγράφους.

Μετακίνηση ή αντιγραφή στοιχείων πίνακα

 1. Επιλέξτε τα κελιά, τις γραμμές ή τις στήλες τις οποίες επιθυμείτε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε.

  Για να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε ένα κείμενο από την προέλευση χωρίς να αλλάξετε το κείμενο στον προορισμό, επιλέξτε το κείμενο που βρίσκεται μέσα σε ένα κελί αλλά όχι και το σημάδι τέλους του κελιού.

  Για να αντικαταστήσετε το κείμενο στον προορισμό με αυτό της προέλευσης, επιλέξτε το κείμενο, το οποίο επιθυμείτε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε μαζί με το σημάδι τέλους του κελιού.

 2. Κάντε ένα από τα επόμενα:
  • Για να μετακινήσετε την επιλογή σας, σύρετέ την στη νέα θέση, ή χρησιμοποιήστε την Αποκοπή (CTRL+X) και Επικόλληση (CTRL+V).
  • Για να αντιγράψετε την επιλογή σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL, ενώ σύρετε την επιλογή στη νέα θέση, ή χρησιμοποιήστε την Αντιγραφή (CTRL+C) και Επικόλληση (CTRL+V).

  Για τη μορφοποίηση που μπορείτε να εφαρμόσετε κατά την επικόλληση του κειμένου δείτε τον πίνακα Επιλογές μορφοποίησης κατά την επικόλληση.

Θέμα
Διαχείριση των περιεχομένων πίνακα
Κείμενο
Γιώργος ο Αδαής
Συμβολή
Ενσωματωμένα αρχεία Βοήθειας του Word
Ταυτότητα
10200.013/0136
Έκδοση
28/7/20
Σήμανση
ένθετος πίνακας, στηλοθέτης, προέλευση, προορισμός, σημάδι τέλους κελιού, αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση

Λεξικό ορολογίας

Όροι χρήσης | πολιτική cookies

© 2010 - 2021, Γιώργος ο Αδαής