Το Word από το Α ως το Ω

Επιλογή κειμένου και αντικειμένων

Γνωρίζετε βέβαια ότι για να επιλέξετε σ' ένα έγγραφο μια εικόνα, ένα πλαίσιο κειμένου, ένα σχήμα και όποιο άλλο αντικείμενο, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κλικ πάνω του με το ποντίκι. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όταν π.χ. θέλετε να επιλέξετε περισσότερα του ενός, ή όταν το αντικείμενο ανήκει σε μια ομάδα αντικειμένων, ή ακόμα, όταν το αντικείμενο που θέλετε να επιλέξετε είναι "πίσω" από κάποιο άλλο. Το Word έχει προνοήσει και σας προσφέρει το εργαλείο Επιλογή γι' αυτές και άλλες ακόμα περιπτώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Επιλογή αφορά αντικείμενα που δεν είναι σε διάταξη ευθυγράμμισης με το κείμενο.

Εντολές του μενού

Η Επιλογή ευρίσκεται στην ομάδα Επεξεργασία της καρτέλας Κεντρική και όταν κάνετε κλικ εμφανίζεται το μενού με τις επόμενες εντολές και δυνατότητες:

Πλαίσιο εργασιών Επιλογή


Εικ. 1: Λεζάντα υποχρεωτική

Το πλαίσιο εργασιών Επιλογή (εικ. 1) ενημερώνεται δυναμικά: Τα περιεχόμενά του αλλάζουν καθώς μετακινείστε από τη μια σελίδα του εγγράφου στην άλλη. Όπως φαίνεται στην εικόνα, η τρέχουσα σελίδα έχει μια εικόνα, ένα πλαίσιο κειμένου και μια ομάδα που περιλαμβάνει τρία αστέρια. Άλλα χαρακτηριστικά του πλαισίου:

Για να επιλέξετε αντικείμενα με το πλαίσιο Επιλογή:

Θέμα
Επιλογή κειμένου και αντικειμένων
Κείμενο
Γιώργος ο Αδαής
Συμβολή
Ενσωματωμένα αρχεία Βοήθειας του Word
Ταυτότητα
10100.003/0036
Έκδοση
12/10/10
Αναθεώρηση
14/4/20
Σήμανση
λάσο, ευθυγράμμιση με το κείμενο, στοίβα, ομαδοποίηση

Λεξικό ορολογίας

Όροι χρήσης | πολιτική cookies

© 2010 - 2021, Γιώργος ο Αδαής