Το Word από το Α ως το Ω

Δημιουργία κεφαλίδας με μορφή λεξικού

Αν έχετε ένα έγγραφο με μορφή λίστας, π.χ. έναν κατάλογο με ονοματεπώνυμα μελών, ένα ευρετήριο όρων, ένα λεξικό κ.λπ., μπορείτε να προσαρμόσετε την κεφαλίδα κάθε σελίδας με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμφανίζεται το πρώτο και το τελευταίο στοιχείο που υπάρχει σε αυτή τη σελίδα.

Γι' αυτή τη διαδικασία θα χρειαστείτε δύο "μορφές" του πεδίου StyleRef, μία για να εμφανίζει τον πρώτο όρο της σελίδας και άλλη μία για τον τελευταίο:

  1. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη εφαρμόστε ένα στυλ (είτε παραγράφου, είτε χαρακτήρα), για να μορφοποιήσετε τους όρους που θα εμφανίζονται ως δείκτες της σελίδας. Π.χ. τα επίθετα των μελών ή τα λήμματα του λεξικού.
  2. Κάνετε διπλό κλικ στην περιοχή της κεφαλίδας.
  3. Στην καρτέλα εργαλείων Κεφαλίδα και υποσέλιδο κάνετε κλικ στο κουμπί Γρήγορα τμήματα και στη συνέχεια επιλέξτε την εντολή Πεδίο.
  4. Στο πεδίο Κατηγορίες επιλέξτε Συνδέσεις και παραπομπές και από τη λίστα Ονόματα πεδίων επιλέξτε StyleRef.
  5. Στη λίστα Όνομα στυλ επιλέξτε το στυλ που έχετε εφαρμόσει στους δείκτες της σελίδας και κάνετε κλικ στο κουμπί OK.
  6. Στην καρτέλα εργαλείων Κεφαλίδα και υποσέλιδο κάνετε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή στηλοθέτη στοίχισης της ομάδας Θέση και στη συνέχεια επιλέξτε Στοίχιση: Δεξιά, Σε σχέση με: Περιθώριο.
  7. Επαναλάβετε τα βήματα 3-5 για να εισαγάγετε άλλο ένα πεδίο StyleRef αλλά αυτή τη φορά στο βήμα 5 εκτός από την επιλογή του στυλ θα ενεργοποιήσετε και τον διακόπτη Αναζήτηση από το κάτω μέρος της σελίδας προς τα επάνω.
  8. Αν όλα πήγαν καλά, το αποτέλεσμα θα είναι κάτι σχετικό με την επόμενη εικόνα.


Εικ. 1: Κεφαλίδα με τους όρους του λεξικού

Μερικές έξτρα "πινελιές" που έχει η εικόνα σε σχέση με τις οδηγίες ανωτέρω:

Θέμα
Δημιουργία κεφαλίδας με μορφή λεξικού
Κείμενο
Γιώργος ο Αδαής
Συμβολή
Ενσωματωμένα αρχεία Βοήθειας του Word
Ταυτότητα
10400.005/0117
Έκδοση
29/6/20
Σήμανση
ευρετήριο, styleRef, στυλ παραγράφου, στυλ χαρακτήρα, γρήγορα τμήματα, πεδίο, στηλοθέτης στοίχισης, περιθώριο, λήμμα, συντόμευση, διάστημα χωρίς διακοπή

Λεξικό ορολογίας

Όροι χρήσης | πολιτική cookies

© 2010 - 2021, Γιώργος ο Αδαής