Το Word από το Α ως το Ω

Σύμπτυξη ή Ανάπτυξη τμημάτων του εγγράφου

Όταν εργάζεστε σε ένα εκτενές, περίπλοκο έγγραφο, μπορείτε να συμπτύξετε τα πάντα εκτός από το τμήμα στο οποίο θέλετε να εστιάσετε. Ή, αν πιστεύετε ότι μπορεί να υπερφορτώνετε τους αναγνώστες σας με πάρα πολλές πληροφορίες, μπορείτε να εμφανίζετε συνόψεις των περιεχομένων και να αφήνετε τους αναγνώστες σας να ανοίγουν τη σύνοψη και να διαβάζουν τις λεπτομέρειες, αν θέλουν.

Η δυνατότητα σύμπτυξης και ανάπτυξης περιεχομένου στο έγγραφό σας βασίζεται στα επίπεδα διάρθρωσης. Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα ένα επίπεδο διάρθρωσης εφαρμόζοντας στο κείμενο ένα στυλ που έχει επίπεδο διάρθρωσης, όπως είναι τα ενσωματωμένα στυλ επικεφαλίδων του Word.

Μετά την εφαρμογή του στυλ επικεφαλίδας, θα δείτε ένα μικρό τρίγωνο όταν μετακινείτε τον δείκτη πάνω από την επικεφαλίδα. Κάνετε κλικ στο τρίγωνο για να συμπτύξετε το σώμα κειμένου που βρίσκεται κάτω από αυτό. Κάνετε ξανά κλικ στο τρίγωνο για να αναπτύξετε αυτό το τμήμα του εγγράφου.

Για να συμπτύξετε ή να αναπτύξετε όλες τις επικεφαλίδες στο έγγραφό σας, κάνετε δεξιό κλικ στην επικεφαλίδα και στη συνέχεια από την εντολή Ανάπτυξη/σύμπτυξη του μενού επιλέξτε Ανάπτυξη όλων των επικεφαλίδων ή Σύμπτυξη όλων των επικεφαλίδων.

Σύμφωνα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Word, όταν ανοίγετε ένα έγγραφο οι επικεφαλίδες είναι ανεπτυγμένες. Αν θέλετε το έγγραφο να ανοίγει με τις επικεφαλίδες συμπτυγμένες, ακολουθήστε την επόμενη διαδικασία:

  1. Τοποθετήστε τον δείκτη στην επικεφαλίδα.
  2. Στην Κεντρική καρτέλα, κάνετε κλικ στο βελάκι επέκτασης στην κάτω δεξιά γωνία της ομάδας Παράγραφος.
  3. Στην καρτέλα Εσοχές και διασήματα του πλαισίου διαλόγου Παράγραφος, ενεργοποιήστε την εντολή Σύμπτυξη από προεπιλογή.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Θέμα
Σύμπτυξη ή Ανάπτυξη τμημάτων του εγγράφου
Κείμενο
Γιώργος ο Αδαής
Συμβολή
Online υποστήριξη Microsoft Office
Ενσωματωμένα αρχεία Βοήθειας του Word
Ταυτότητα
10100.009/0054
Έκδοση
27/4/20
Σήμανση
εκτενές έγγραφο, σύνοψη, επίπεδα διάρθρωσης, στυλ επικεφαλίδας

Λεξικό ορολογίας

Όροι χρήσης | πολιτική cookies

© 2010 - 2021, Γιώργος ο Αδαής